Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En salat med krabbe, blåskjell og melon passer utmerket til lunsj eller lett middag. Her er den servert med en hjemmelaget dressing og brød.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 0,5 kg kg blåskjell blåskjell
  • 1 stk stk melon melon
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat

Dressing

  • 1 stk stk lime lime
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 1 dl dl majones majones
  • 1 dl dl yoghurt, naturell yoghurt, naturell
  • 1 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper

Tilbehør

  • brød, grovt brød, grovt

Framgangsmåte

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet.

  • Kontroller at blåskjellene er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast åpne skjell eller skjell som ikke lukker seg.

  • Damp blåskjellene i tørr kasserolle under lokk på sterk varme i ca. 3 minutter, til de åpner seg.

  • Ta ut skjellmaten og avkjøl litt.

  • Del melonen i to, skrap ut frøene, skrell den og skjær fruktkjøttet i tynne båter eller skjær ut med et kulejern om du har.

  • Strimle hjertesalaten og legg på et serveringsfat med krabbekjøtt, blåskjell og melon over.

Dressing

  • Riv skall og press saften av lime.

  • Finhakk chili og skjær vårløk i tynne skiver.

  • Rør sammen limeskall, limesaft, chili, vårløk, majones, yoghurt, hakket persille og kajennepepper.

Server salaten med dressingen og brød ved siden av.