Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Salat er et lett måltid hvor kun fantasien setter grenser for smakskombinasjonene. I denne oppskriften har vi brukt krabbe, couscous og cashewnøtter.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 4 dl dl vann vann
  • 200 g g couscous couscous
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk lime lime
  • 2 cm cm ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 1 dl dl cashewnøtter cashewnøtter
  • 1 stk stk crispisalat crispisalat
  • 2 dl dl salat, småbladet salat, småbladet
  • brød brød

Framgangsmåte

  • Kok opp vann, hell det over couscousgrynene og la dem svelle i ca. 5 minutter. 

  • Rør inn smør og olje, og smak til med salt og pepper. 

  • Finhakk paprika og rør inn i couscousen sammen med krabbekjøttet.

Dressing

  • Press saften og riv skall av sitron og lime, og finhakk ingefær. 

  • Pisk sammen ingrediensene til dressingen og rør inn halvparten i couscous- og krabbeblandingen.

Tilbehør

  • Rist cashewnøtter på tørr stekepanne. 

  • Riv crispisalaten, og bland med småbladet salat og resten av dressingen. 

  • Ha couscousen og salaten på et serveringsfat.

Server salaten med cashewnøtter drysset over, og med brød ved siden av.