Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Saftig krabbekjøtt servert på ristet brød er en flott rett som faller i smak hos alle. Oppskriften er en fristende forrett med krabbeklør, aspargesbønner og safrandressing.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g krabbeklør krabbeklør
  • 2 ss ss olivenolje, kaldpresset olivenolje, kaldpresset
  • 4 skiver skive baguette baguette
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss sjalottløk sjalottløk
  • 1 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 1 stk stk eple eple
  • 5 tråder tråd safran safran
  • 3 ss ss rømme rømme
  • 3 ss ss majones majones
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner

Framgangsmåte

  • Ta kjøttet ut av krabbeklørne.

  • Finhakk koriander, sjalottløk, ingefær og chili, og bland med krabbekjøttet. 

  • Riv skall av sitron og ha sitronskall og sitronsaft over krabbesalaten.

  • Rist baguetteskivene gyllen og sprø i en tørr stekepanne.

Dressing

  • Skjær eple i terninger og knus safran.

  • Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke i ca. 20 minutter før servering.

Tilbehør

  • Kok aspargesbønner et par minutter i vann tilsatt salt og ha dem så direkte over i iskaldt vann.

  • Ta dem opp av vannet og tørk dem godt.

Server krabbesalaten på baguetteskivene med aspargesbønner og dressingen ved siden av.