Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Lasagne er en italiensk rett med pastaplater som passer til hele familien. Prøv denne nydelige oppskriften med krabbekjøtt, spinat, løk og tomater.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2 stk stk krabbeskall, fylt krabbeskall, fylt
  • 200 g g spinat, fryst spinat, fryst
  • 1 stk stk løk løk
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • 4 stk stk tomat tomat
  • 12 stk stk lasagneplater lasagneplater

Hvit saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 4 ss ss hvetemel hvetemel
  • 4 dl dl melk melk
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 170 °C.

  • Ta krabbekjøttet ut av skallet. 

  • Tin spinat og klem ut så mye væske som mulig.

  • Grovhakk løk, fres myk i olje og avkjøl.

  • Bland spinat og løk sammen med krabbekjøttet.

  • Skjær tomat i skiver.

Hvit saus

  • Smelt smør i en kasserolle.

  • Rør inn hvetemel og spe med cirka en tredel av melken.

  • Rør godt og spe videre med mer melk. Sausen skal være ganske tykk.

  • Bland sausen med krabbe, spinat og løk, og smak til med salt og pepper.

  • Begynn med et lag lasagneplater i bunnen av en smurt ildfast form og legg så lagvis med krabbesausen og tomatskiver.

  • Stek lasagnen midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, ca. 30 minutter. 

Server krabbelasagnen rykende varm med salat ved siden av.