Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Snøkrabben blir sett på som kongekrabbens lillebror, bare i en mindre utgave og med en søtere smak. Stek den i urtesmør, og server med brød og salat ved siden av.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg snøkrabbebein, kokt snøkrabbebein, kokt

Urtesmør

  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 250 g g smør smør
  • 2 ss ss paprikapulver paprikapulver
  • 1 ss ss karri karri
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 2 stk stk lime lime

Tilbehør

  • brød brød
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

  • Legg snøkrabbebitene på et stekebrett med kjøttet opp.

Urtesmør

  • Finhakk hvitløk og timian, og kjør det glatt i en blender med romtemperert smør, paprikapulver, karri og pepper.

  • Ha urtesmøret over snøkrabbekjøttet og stek i stekeovnen i 5 minutter. 

  • Press over saften av lime før servering.

Server snøkrabbe med brød og en frisk salat.

Tips: Ha gjerne urtesmøret som er igjen på stekebrettet i en skål, og server det ved siden av.