Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Salat nicoise er en klassisk fransk salat som normalt lages med ansjos. I denne oppskriften har vi brukt kongekrabbe i stedet. Server med en hjemmelaget dressing. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 stk stk kongekrabbebein, kokt kongekrabbebein, kokt
  • 4 stk stk egg egg
  • 150 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 1 stk stk hjertesalat hjertesalat
  • 0,5 stk stk rødløk rødløk
  • 0,5 stk stk agurk agurk
  • 4 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk paprika paprika
  • 12 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • 1 ss ss kapers kapers

Dressing

  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 0,5 ts ts dijonsennep dijonsennep
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 1 knivsodd knivsodd pepper pepper

Tilbehør

  • brød brød
  • sitronbåter sitronbåter

Framgangsmåte

  • Rens kongekrabbebein og del i mindre stykker.

  • Hardkok egg i ca. 9 minutter, avkjøl, skrell og del i to.

  • Forvell aspargesbønner i 2 minutter i lettsaltet vann, avkjøl i kaldt vann og del i to.

  • Skjær salat i grove strimler, rødløk i tynne strimler, agurk i tynne skiver, tomat i båter og paprika i terninger.

  • Bland alt i en salatbolle, og ha i oliven og kapers.

  • Legg stykker av kongekrabbebein på toppen. 

Dressing

  • Pisk sammen olivenolje, hvitvinseddik og dijonsennep.

  • Tilsett salt og pepper, og ha dressingen over salaten.

Server salaten med brød og sitronbåter ved siden av. 

Tips: Du kan gjerne servere nystekte hvitløksbrød til denne salaten.