Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Skal du ha selskap til helgen? Da bør du prøve denne enkle og raske oppskriften med snøkrabbe som forrett. Server den med tomatsalsa og brød. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g snøkrabbebein, kokt snøkrabbebein, kokt

Tomatsalsa

  • 25 stk stk cherrytomat cherrytomat
  • 2 stk stk rødløk rødløk
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

Tomatsalsa

  • Skjær cherrytomat i båter, finhakk rødløk og gressløk, og press saften av sitron.

  • Fres cherrytomat, rødløk og gressløk i rapsolje i et par minutter.

  • Kjør det til en jevn masse i en blender, eller med en stavmikser.

  • Ha i sitronsaft og olivenolje, og bland godt sammen.

  • Smak til med salt og pepper.

Server snøkrabbe med tomatsalsa og brød.

Tips: Bruk en liten kniv eller fingrene til å skrape ut krabbekjøttet fra beinene.