Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Snøkrabbe er delikatessen som koster halvparten så mye som kongekrabben. I denne oppskriften har vi brukt snøkrabbe i en salat av snøfrisk, dill, sitron og purre.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g snøkrabbebein, kokt snøkrabbebein, kokt
  • 0,5 stk stk purre purre
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 3 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 125 g g snøfrisk naturell snøfrisk naturell
  • 1 dl dl kesam kesam
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • rugbrød rugbrød

Framgangsmåte

  • Del snøkrabbebeinene i biter i leddene, og del deretter bitene i to på langsiden slik at kjøttet kommer frem. Bruk enten en skarp kniv med litt tyngde i, eller en skarp saks.

  • Skrap ut krabbekjøttet med en liten kniv, eller bruk fingrene til å dra kjøttet.

  • Skjær purre i tynne strimler, og finhakk rødløk og dill.

  • Riv skallet og press saften av sitron.

  • Bland snøfrisk og kesam i en bolle, og vend inn snøkrabbekjøttet, purre, rødløk, dill og sitronskall.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server snøkrabbesalat på rugbrød.