Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En suppe kan lages på mange måter, og i denne oppskriften blir krabben og grønnsakene tilsatt ved servering. Grønnsakene vendt i urteolje gir ekstra god smak.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 stk stk krabbeklør krabbeklør
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk persillerot persillerot
  • 1 stk stk purre purre
  • 10 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 5 dl dl kremfløte kremfløte
  • olivenolje olivenolje

Urteolje

  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt

Framgangsmåte

  • Rens krabbeklør og ta ut kjøttet.

  • Skjær gulrot, persillerot og det hvite av purren i tynne strimler.

  • Kok fiskekraft, hvitvin og kremfløte inn til ca. to tredeler, eller til kraftig og god smak.

  • Gi grønnsakene et raskt oppkok i lettsaltet vann, og la dem renne godt fra seg.

Urteolje

  • Finhakk persille og dill, og pisk sammen med olivenolje og salt.

  • Vend grønnsakene inn i urteoljen.

Server suppen i varme tallerkener, legg i krabbekjøtt og grønnsaker, og drypp litt olivenolje over.

Tips: Urteoljen holder seg i tett glass i kjøleskapet i minst 1 uke.