Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det fine med kveite er at den inneholder viktige omega 3-fettsyrer og vitamin D. Sammen med blomkål har du en rett som er sunn og god, og som barnet ditt vil elske. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 150 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 50 g g sellerirot sellerirot
  • 50 g g purre purre
  • 100 g g blomkål blomkål
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 dl dl vann vann

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i biter og sjekk for bein.

  • Skjær sellerirot, purre og blomkål i biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.

  • Tilsett kveite de siste 3-4 minuttene og la trekke.

  • Hell av kokevannet i en skål og ha olivenolje i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet, og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne retten passer til barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.