Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein

Rødbetesaus

  • 1 stk stk rødbete rødbete
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 ss ss maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 250 g g smør, usaltet smør, usaltet
  • 0,5 stk stk lime lime
  • salt og pepper salt og pepper

Glaserte grønnsaker

  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk nepe nepe
  • 120 g g smør smør
  • 2 ss ss sukker sukker
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • 1 stk stk vaniljestang vaniljestang

Hasselbackpoteter

  • 4 stk stk potet potet
  • 100 g g smør smør
  • pepper pepper
  • havsalt havsalt
  • 0,5 dl dl salt salt
  • olje olje
  • 6 dl dl vann vann
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovn på 180 °C.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker.

  • Pisk sammen kaldt vann og salt til en saltlake, ha i kveitestykkene og la ligge i laken i ca. 10 minutter.

  • Tørk fiskestykkene godt med litt tørkepapir.

  • Damp fisken i en fiskekjele i ca. 10 minutter.

  • Du kan også la kveitestykkene trekke i vann rett under kokepunktet i ca. 10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.

Rødbetesaus

  • Skrell og finhakk rødbete, og fres kjapt i olje. 

  • Tilsett hvitvin og kok til det halve.

  • Hell i fiskekraft og kok til rødbetene er møre, ca. 5 minutter.

  • Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakken.

  • Tilsett smør, litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt.

  • Smak til med saften av lime , salt og pepper.

Glaserte grønnsaker

  • Skrell og skjær grønnsakene i små staver.

  • Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen.

  • Bland vaniljefrø, smør, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og kok opp.

  • Tilsett gulrotstavene og la dem koke litt.

  • Ha i nepe og kok til grønnsakene er møre.

  • Smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

  • Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen.

  • Legg potetene i et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør.

  • Sett stekebrettet inn i stekeovnen og stek potetene i 30-40 minutter.

  • Pensle potetene med smeltet smør hvert 10. minutt.

  • Ta potetene ut av stekeovnen og dryss med havsalt og pepper.

Server dampet kveite med rødbetesaus, glaserte grønnsaker og hasselbackpoteter.