Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi kveiten en meksikansk smak med tacokrydder, tortillawraps og salat. Denne oppskriften viser at taco også kan lages på grillen. Dette kan fort bli barnas favoritt.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 3 ts ts tacokrydder tacokrydder
  • 8 stk stk tortillawrap tortillawrap
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 8 stk stk trespyd trespyd
  • rapsolje rapsolje

Salat

  • 1 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk nykål nykål
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 200 g g mais mais
  • 2 stk stk lime lime
  • 2 ss ss honning honning
  • 2 ss ss rapsolje rapsolje
  • salt salt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Framgangsmåte

  • La trespydene ligge i vann i ca. 30 minutter.

  • Skjær kveitefileten i litt store biter og træ dem på trespydene.

  • Pensle fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.

  • Grill fiskespydene på varm grill i ca. 2 minutter på den ene siden, snu dem og grill ca. 2 minutter på andre siden. Legg til side for å hvile.

  • Pensle tortillawraps med rapsolje på den ene siden og grill raskt i 20-30 sekunder.

  • Del avokado i to, ta ut steinen og skjær i skiver.

Salat

  • Skjær paprika i små terninger, vårløk i skiver og nykål i strimler.

  • Finhakk chili og frisk koriander.

  • Bland sammen paprika, vårløk, kål, chili, koriander og mais.

  • Press saften av lime og bland med honning og rapsolje, og smak til med salt og pepper.

  • Hell dressingen over salaten og bland godt sammen.

Ha salat, et fiskespyd og noen skiver avokado i hver tortillawrap, og ta ut trespydet.

Tips: Om du ikke har nykål kan du bruke en annen type kål, som for eksempel kinakål.