Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gi kveiten en sommerlig smak med lime, sitron og timian, og server med salat og brød. Denne oppskriften vil imponere både i utseende og smak.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 stk stk lime lime
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 1 ts ts rosépepper rosépepper
  • 1 ts ts timian, frisk timian, frisk
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje

Salat

  • 1 pakke pakke ruccolasalat ruccolasalat
  • 100 g g cashewnøtter, lettsaltede cashewnøtter, lettsaltede
  • 12 stk stk kapers kapers
  • 0,5 stk stk paprika, søt paprika, søt
  • 0,5 glass glass hermetisk paprika hermetisk paprika
  • olivenolje olivenolje
  • parmesanost parmesanost

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær fisken i serveringsstykker, og dryss litt salt over.

  • Skrell forsiktig av det ytterste skallet av lime og sitron, og finhakk det.

  • Press saften av lime og sitron.

  • Knus rosépepper og bland sammen med skall og saft av lime og sitron, timianblader og olivenolje.

  • Vend fisken i marinaden, og la den stå i 10 minutter på benken.

  • Grill fisken i ca. 3 minutter på hver side.

Salat

  • Ha ruccolasalaten på et serveringsfat, og ha cashewnøtter, kapers og strimlet frisk og hermetisk paprika over.

  • Drypp over litt olivenolje og dryss med revet parmesan.

Server grillet kveite med salat og brød.