Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Marinade av peanøtter gir denne oppskriften en asiatisk smak, mens mozzarellasalaten gir den en smak av Italia. Med kveite, kamskjell og squash er retten komplett.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 16 stk stk kamskjell kamskjell
  • 1 stk stk squash, grønn squash, grønn
  • grillspyd grillspyd

Marinade

  • 100 g g peanøtter peanøtter
  • 2 dl dl solsikkeolje solsikkeolje
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ts ts spisskummen, malt spisskummen, malt
  • salt og pepper salt og pepper

Mozzarellasalat

  • 200 g g cherrytomat cherrytomat
  • 200 g g mozzarella, fersk mozzarella, fersk
  • 2 dl dl spinat spinat
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft
  • olivenolje olivenolje
  • grillfolie grillfolie

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i terninger på ca. 3 cm, og squash i 2 cm tykke i skiver.

Marinade

  • Kjør peanøtter i blender sammen med solsikkeolje, hvitløk og spisskummen.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Legg kveite og kamskjell i marinaden, og la den stå i kjøleskap til neste dag.

  • Træ kveite, kamskjell og squash lagvis på grillspyd.

  • Pensle squashen med marinaden og grill spydene i ca. 2 minutter på hver side.

Mozzarellasalat

  • Legg cherrytomater i grillfolie og grill til de blir lune.

  • Skjær mozzarella i terninger og bland med lune cherrytomater.

  • Smak til med salt, pepper, sitronsaft og olivenolje.

Server grillspyd med mozzarellasalat ved siden av.

Tips: Dersom du bruker grillspyd av tre må disse ligge i vann i ca. 30 minutter før bruk.