Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Imponer gjestene dine med dette festmåltidet. Med ovnsbakt kveite, pepperrotkrem og en frisk sprø salat på menyen gir du gjestene dine en ny smaksopplevelse.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn
  • 2 stk stk appelsin appelsin
  • 2 ts ts salt salt
  • 6 ss ss smør smør

Salat

  • 2 stk stk agurk agurk
  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 stk stk endivesalat endivesalat
  • 1,5 dl dl persille, frisk persille, frisk

Dressing

  • 50 g g valnøtter valnøtter
  • 6 ss ss eplecidereddik eplecidereddik
  • 3 ss ss honning honning
  • 6 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Pepperrotkrem

  • 5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • 2 cm cm pepperrot pepperrot
  • 1 ss ss sennep sennep
  • 0,5 potte potte gressløk, frisk gressløk, frisk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten i jevnstore stykker og legg dem i en smurt ildfast form med skinnsiden ned.

  • Riv skall og press saft av appelsin, og ha dette over kveitestykkene sammen med salt. La fisken stå i ca. 30 minutter.

  • Fordel smør over kveiten, dekk med aluminiumsfolie og stek midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 10 minutter. Om du bruker steketermometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Salat

  • Del agurk i to, skrap ut frøene og skjær agurken i terninger. 

  • Skrell appelsin og skjær appelsinbåtene i terninger.

  • Finhakk rødløk, snitt opp salat og grovhakk persille.

  • Bland alle ingrediensene sammen til salaten.

Dressing

  • Rist valnøtter i tørr stekepanne og smuldre dem grovt med hendene.

  • Rør sammen epleeddik, honning og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  • Ha dressingen og valnøttene over salaten.

Pepperrotkrem

  • Visp crème fraîche stiv og luftig, riv pepperrot fint og rør inn sammen med sennep og finhakket gressløk. 

  • Smak kremen til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kveiten med salat, pepperrotkrem og kokte eller stekte poteter.