Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Saftig og god kveite med kål, knaskegulrøtter og asparges er noe av det beste som finnes. Server den til dine gjester med hollandaisesaus og persillepoteter.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 720 g g kveitefilet kveitefilet
  • 50 g g salt salt
  • 5 dl dl vann vann
  • 8 stk stk asparges asparges
  • 1 stk stk spisskål spisskål
  • 50 g g smør smør
  • 12 stk stk knaskegulrot knaskegulrot
  • pepper pepper

Hollandaise

  • 4 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 dl dl eplecidereddik eplecidereddik
  • 2 ss ss vann vann
  • 300 g g klaret smør klaret smør
  • 0,25 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • 600 g g nypotet nypotet
  • 2 ss ss smør, usaltet smør, usaltet
  • 50 g g persille, frisk persille, frisk

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker.

  • Rør salt ut i vann, og ha kveitestykkene i saltlaken i ca. 20 minutter.

  • Tørk stykkene på tørkepapir, og ha på nykvernet pepper.

  • Kok opp vann og legg i fiskestykkene, sett ned varmen etter noen minutter. Det er veldig viktig at vannet ikke koker, for å unngå at fisken blir tørr.

  • La fisken trekke i 8-12 minutter, avhengig av tykkelse på stykkene.

  • Del asparges i to og skjær kål i tynne strimler.

  • Ha smør og litt vann i en kasserolle, kok opp og tilsett asparges og hele knaskerøtter. La dampe i ca. 2 minutter.

  • Legg kål over de andre grønnsakene, legg på lokk og damp til grønnsakene er møre.

Hollandaise

  • Pisk sammen eggeplomme.

  • Ha eplecidereddik i en kasserolle og kok til nesten alt er fordampet. 

  • Tilsett vann i reduksjonen og bland med eggeplomme.

  • Pisk over varmt dampende vann i 4-8 minutter, til eggeplommen tykner.

  • Tilsett smeltet klaret smør, litt av gangen. Om sausen blir for tykk og skiller seg, kan du tilsette litt lunket vann.

  • Smak til med saften av sitron, salt og pepper.

Tilbehør

  • Kok potet møre i saltet vann. 

  • Vend potetene i smør og hakket persille.

Server kveite med smørdampede grønnsaker, hollandaise og persillepotet ved siden av.

Tips: Bruk tykke fileter som kan skjæres i like biter. Tykkelsen er viktig for å holde på saftigheten når de posjeres.