Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kveite er en festfisk som smaker nydelig, selv med det enkleste tilbehør. Kveite skal ikke kokes men trekkes, da blir resultatet et saftig og godt kjøtt. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn

Ingefærsmør

  • 75 g g smør smør
  • 3 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Tilbehør

  • potet potet
  • 400 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 1 ts ts salt salt
  • 5 dl dl vann vann
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 ts ts pepper, hel sort pepper, hel sort
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 ss ss smør smør

Framgangsmåte

  • Skjær kveite i porsjonsstykker og sitron i skiver.

  • Kok opp vann med sitronskiver, laurbærblad, pepper og salt.

  • Ha i kveitestykkene og la dem trekke på svak varme til fisken er så vidt gjennomkokt, 6-10 minutter.

  • Ta kveiten ut av vannet og dra av skinnet.

Ingefærsmør

  • Riv ingefær og finhakk gressløk.

  • Bland ingefær og gressløk sammen med romtemperert smør.

Tilbehør

  • Finhakk sjalottløk.

  • Kok aspargesbønner i lettsaltet vann i 3 minutter, og ha dem over i isvann i et halvt minutt.

  • Stek sjalottløk i smør på svak varme til løken blir blank, og bland inn aspargesbønnene.

Server kveiten med ingefærsmør, aspargesbønner og kokte poteter.