Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det blir en ordentlig festmiddag med saftig kveite. Server nydelig ovnsbakt kveitefilet med ost- og ansjostopping sammen med hjemmelaget salat og dressing.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein

Topping

  • 100 g g ansjosfilet ansjosfilet
  • 100 g g smør smør
  • 1 dl dl griljermel griljermel
  • 100 g g ost, vellagret ost, vellagret

Salat

  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 200 g g cherrytomat cherrytomat
  • 5 skiver skive brød brød
  • 3 stk stk romanosalat romanosalat
  • 0,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 0,5 dl dl dill, frisk dill, frisk

Dressing

  • 4 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 2 ss ss sennep sennep
  • 50 g g ansjosfilet ansjosfilet
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 dl dl soyaolje soyaolje
  • 2 ss ss crème fraîche crème fraîche

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 200 °C.

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg på et stekebrett med bakepapir.

Topping

  • Finhakk ansjos og bland med romtemperert smør, griljermel og revet ost til en jevn blanding. 

  • Smør blandingen jevnt utover kveitestykkene, og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter. De skal ha en kjernetemperatur på 52 °C.

Salat

  • Skjær rødløk i tynne skiver, del cherrytomat i to og riv salaten. 

  • Skjær brød i terninger, og vend i olivenolje og finhakket dill. 

  • Stek brødterningene sprø og gylne i en stekepanne.

  • Bland rødløk, cherrytomat, salat og brødterninger sammen.

Dressing

  • Kjør eggeplomme, sennep, ansjos og hvitløk i en foodprosessor til en jevn masse.

  • Tilsett soyaolje dråpevis under omrøring. Etterhvert som det tykner tilsettes oljen i en tynn stråle. 

  • Rør inn crème fraîche til slutt.

Server ovnsbakt kveite med salat og dressing ved siden av.