Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kveite i en spennende asiatisk kombinasjon med chili, ingefær og sitrongress. En smaksrik suppe til vennebesøk eller en god helgemiddag for familien.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss maisolje maisolje
  • 1 ts ts korianderfrø korianderfrø
  • 1 stk stk sitrongress sitrongress
  • 1 stk stk limeblad limeblad
  • 2 ts ts ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 0,5 ts ts chili, rød chili, rød
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk sellerirot sellerirot
  • 12 stk stk småløk småløk
  • 3 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl kokosmelk kokosmelk
  • 1 stk stk lime lime
  • 1 ss ss curry madras, mild curry madras, mild
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Skjær kveiten i terninger og stek raskt i olje i stekepanne.

  • Knus korianderfrø, sitrongress og limeblad i en morter. Riv frisk ingefær. 

  • Fjern frø fra chili, og finhakk chili, sjalottløk og hvitløk.

  • Skjær gulrot, småløk og sellerirot i biter.

  • Varm maisolje i en kasserolle og ha i korianderfrø, sitrongress, limeblad, ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk. 

  • Fres alt i ca. 5 minutter uten at det blir brunt.

  • Tilsett fiskekraft og kokosmelk, og smak til med limejuice og curry madras. 

  • Sil suppen, kok opp og tilsett gulrot, småløk og sellerirot.

  • Tilsett kveiteterningene når grønnsakene er møre, og kok i 3-4 minutter.

Server straks.

Tips: I denne oppskriften kan du også bruke annen hvitfisk, som for eksempel torsk eller sei.