Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En spennende kombinasjon av norsk kveite, italiensk parmaskinke og en kremet saus av parmesan. Serveres med sesongens grønnsaker og med pasta eller potet etter smak.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 750 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 2 skiver skive parmaskinke parmaskinke
  • salvie salvie
  • smør smør

Saus

  • 2 ss ss smør smør
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 4 dl dl kremfløte kremfløte
  • 8 ss ss parmesanost parmesanost
  • salt og hvit pepper salt og hvit pepper
  • 2 blad blad salvie salvie

Tilbehør

  • sukkererter sukkererter
  • potet potet

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker.

  • Legg et salvieblad på hvert fiskestykke, del skinkeskivene i to og legg skivene rundt stykkene.

  • Stek fisken på middels varme i smør til den er saftig og gjennomstekt, ca. 2 minutter på hver side. Steketiden varierer med tykkelsen på fileten.

  • Bruker du steketermometer i fisken er den ferdig ved 50 °C kjernetemperatur.

Parmesansaus

  • Finhakk sjalottløk og surr i smør til den er blank.

  • Tilsett hvitvin og salvieblader, og kok inn til du har ca. en fjerdedel igjen.

  • Hell på kremfløte og la sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter.

  • Tilsett revet parmesanost rett før servering.

  • Smak til med salt og pepper. 

Server fisken med parmesansaus, sukkererter og potet.