Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ceviche er sitrusmarinert sjømat, og salat og avokadosalsa passer perfekt til det. Denne oppskriften kan brukes som både forrett og tapas.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kveitefilet kveitefilet

Marinade

  • 0,5 ts ts chili, rød chili, rød
  • 1 ss ss limesaft limesaft
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 0,5 ts ts limeskall limeskall

Salat

  • 1 stk stk tomat tomat
  • 0,25 stk stk mango mango
  • 0,25 stk stk fennikel, frisk fennikel, frisk
  • blandet salat blandet salat

Avokadosalsa

  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ts ts limesaft limesaft
  • kajennepepper kajennepepper

Toast

  • 8 skiver skive loff loff
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefilet tynne skiver.

Marinade

  • Finhakk chili og bland sammen de andre ingrediensene til marinaden.

  • Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten.

  • La kveiteskivene marinere mens du lager salaten, ca. 5-6 minutter.

Salat

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i strimler. 

  • Skjær mango og fennikel i fine strimler, bland med tomatstrimler og salat, og fordel over kveiteskivene.

  • Rull kveitefiletene sammen rundt salaten.

Avokadosalsa

  • Finhakk avokado, og grovhakk koriander. 

  • Smak til med limesaft, salt og kajennepepper.

Toast

  • Skjær loff i tynne skiver. Pensle med olivenolje og stek skivene sprø i tørr stekepanne.

  • Fordel avokadosalsa på halvparten av toastskivene, legg over kveiteruller og ha over en toastskive.

Server med marinade rundt.

Tips: Du kan også bruke skall fra andre sitrusfrukter om du har. Prøv deg fram.