Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften tilberedes kveite med urter, chili og hvitløk. Med appelsin- og honningglaserte gulrøtter som tilbehør er det lett å imponere med denne retten. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1 kg kg kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 ts ts salt salt

Gulrøtter

  • 1 stk stk appelsin appelsin
  • 1 stilk stilk rosmarin, frisk rosmarin, frisk
  • 2 ss ss smør smør
  • 2 ss ss honning honning
  • 200 g g babygulrot babygulrot
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,5 ts ts pepper pepper

Tilbehør

  • ovnsbakte poteter ovnsbakte poteter

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Finhakk urter, chili og hvitløk, og skjær vårløk i ringer. Bland med salt og fordel det på kveitefileten og rull sammen. Bruk gjerne litt hyssing eller cocktailpinner av tre for å holde rullen sammen.

  • Strø litt urter på toppen og legg kveiterulladen i en ildfast form smurt med olje. Sett et termometer i den tykkeste delen om du har.

  • Stek kveiten i stekeovnen på nederste rille i ca. 10 minutter eller til temperaturen viser 50 °C.

Gulrøtter

  • Press saften av appelsin og finhakk rosmarin.

  • Smelt smør i en kjele, drypp i honning, saft av appelsin og rosmarin. 

  • Legg i gulrøttene og surr dem i kjelen til de er gjennomstekte. 

  • Strø på litt salt og pepper like før servering.

Server kveiterulladen med appelsingulrøttene og ovnsbakte poteter.