Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

I denne oppskriften får kveite en fantastisk smak siden den skal ligge i en marinade over natten. Ved siden av kan du for eksempel servere råstekte poteter og salat.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts ts salt salt
  • 12 stk stk aprikos, tørket aprikos, tørket
  • 1 dl dl mandelflak mandelflak

Marinade

  • 1 ss ss bladpersille, frisk bladpersille, frisk
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 1 ss ss ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft
  • 1 ss ss honning honning

Tilbehør

  • potet potet
  • salat salat

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i serveringsstykker og legg dem i en ildfast form.

Marinade

  • Finhakk bladpersille, sjalottløk og hvitløk, og riv ingefær.

  • Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Vend fisken godt i marinaden.

  • Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap til neste dag.

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss fisken med salt og legg aprikos rundt i formen.

  • Stek fisken midt i stekeovnen til den er så vidt gjennomkokt. Bruk gjerne steketermometer, som skal vise 50 °C når fisken er ferdig.

Server fisken med mandelflak drysset over, med råstekte poteter og salat ved siden av.