Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når man skal ha mat til mange er helbakt kveite løsningen. Server kveiten med urtesmør av persille, grønnsaker og potet, og gjestene vil garantert la seg imponere.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 2,5 kg kg kveite, hel kveite, hel
  • 1 stk stk sitroner sitron

Persillesmør

  • 1,5 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss solsikkeolje solsikkeolje
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • 100 g g smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • potet potet
  • grønnsaker grønnsaker

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 165 °C.

  • Vask og rens kveiten. Skjær av hodet og ytterste delen av halen, og klipp av finnene.

  • Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kveiten inntil beinet.

  • Legg kveita på et stekebrett dekket med bakepapir og bak i stekeovnen i 25-40 minutter, avhengig av størrelse.

  • Ta ut kveiten når steketermometeret viser 48 °C og la den hvile på benken i 5-10 minutter, til termometeret viser 52 °C.

  • Press saften av sitron.

  • Dra skinnet av kveiten, pensle med sitronsaft, og dryss over salt og pepper.

Persillesmør

  • Kjør persille og hvitløk til en puré i en blender, og ha i litt og litt solsikkeolje mens blenderen går.

  • Tilsett revet parmesan og smør, og kjør til smøret er godt blandet.

  • Rull smøret til en pølse i et stykke bakepapir, og sett kaldt frem til servering.

Server kveiten med persillesmør, grønnsaker og kokt potet.