Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Ovnsbakt kveite er en fantastisk fisk å servere gjester. Denne oppskriften hjelper deg å lage tilbehør verdig en så flott fisk. Et festmåltid med gode norske råvarer.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1200 g g kveitefilet, med skinn kveitefilet, med skinn
  • 3 ss ss olivenolje olivenolje
  • 3 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 stilk stilk timian, frisk timian, frisk
  • salt og pepper salt og pepper

Eplesmørsaus

  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 3 dl dl eplejuice eplejuice
  • 4,5 dl dl kremfløte kremfløte
  • 40 g g smør smør
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 0,75 stk stk eple, rødt eple, rødt
  • salt og pepper salt og pepper

Byggrisotto

  • 6 pors pors byggris byggris
  • 3 dl dl kyllingbuljong kyllingbuljong
  • 1,5 ss ss smør smør
  • 3 ss ss parmesanost parmesanost
  • 2 ss ss persille, frisk persille, frisk

Gulrotpuré

  • 4 stk stk gulrot gulrot
  • 3 ss ss kremfløte kremfløte
  • 1,5 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C.

  • Skrap skinnet på kveiten, skyll og tørk med tørkepapir.

  • Skjær kveiten i serveringsstykker og legg stykkene i en smurt ildfast form med skinnet ned.

  • Pensle med olje og dryss på grovhakket hvitløk, timian, salt og pepper.

  • Bak kveiten midt i stekeovnen til den er knapt gjennomkokt, ca. 20 minutter. Om du bruker termometer skal kjernetemperaturen være 45 °C.

Byggrisotto

  • Kok byggris i kyllingbuljong i ca. 15 minutter.

  • Rør inn smør og parmesan, smak til med salt og pepper, og rør inn hakket persille like før servering.

Eplesmørsaus

  • Kok finhakket sjalottløk og hvitløk i eplejuice til løken er godt mør.

  • Hell på fløte og kok sausen til den tykner.

  • Ta kasserollen av ovnen og visp inn kaldt smør i små porsjoner.

  • Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Hold sausen forsiktig varm.

  • Rør inn epleterninger like før servering.

Gulrotpuré

  • Skjær gulrot i tynne skiver og kok dem møre i usaltet vann.

  • Hell av kokevannet og mos gulrøttene.

  • Rør inn smør og kremfløte, og smak til med salt og pepper.

Server kveiten med byggrisotto, eplesmørsaus og gulrotpuré.