Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Røkt blåkveite er en fisk som er fast i konsistensen og har en mild deilig røyksmak. Prøv denne oppskriften med blåkveite bakt i ovn med selleri- og ostesaus.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 4 skiver skive blåkveite, røykt blåkveite, røykt

Saus

  • 2 stilk stilk selleri selleri
  • 1 ss ss smør smør
  • 2 ss ss hvetemel hvetemel
  • 3 dl dl melk melk
  • 2 dl dl ost, revet ost, revet
  • salt og pepper salt og pepper

Tomatsalat

  • 4 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • olivenolje olivenolje
  • havsalt havsalt
  • pepper, grovmalt pepper, grovmalt

Tilbehør

  • potet potet

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Fjern eventuelt skinn, men la midtbeinet sitte. 

  • Legg fisken i en smurt ildfast form.

Saus

  • Skjær stangselleri i tynne skiver og stek dem i smør uten at de blir brune. 

  • Dryss på hvetemel, bland godt og spe med melk til det blir en glatt saus.

  • La sausen få et oppkok, rør inn ost og la den smelte. 

  • Smak til med salt og pepper, og hell sausen over kveiten.

  • Bak formen midt i stekeovnen til fisken er gjennomkokt og overflaten begynner å bli gyllen, ca. 20 minutter.

Tomatsalat

  • Skjær tomat i skiver og finhakk sjalottløk. 

  • Legg tomatskivene på et fat og dryss over sjalottløk.

  • Drypp over litt olivenolje, og dryss over salt og pepper.

Server med tomatsalat og kokte poteter.