Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Kombinasjonen med kveite og gode grønnsaker har en perfekt balanse og vil gi deg en god matopplevelse. Et godt og grovt rundstykke passer godt til.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk egg egg
  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk avokado avokado
  • 1 stk stk romanosalat romanosalat
  • 100 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 1 dl dl oliven, sorte, uten sten oliven, sorte, uten sten
  • 50 g g parmesanost parmesanost
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje

Tilbehør

  • rundstykke, grovt rundstykke, grovt

Framgangsmåte

  • Skjær kveitefileten i store biter, krydre godt med salt og pepper og stek ved god varme i olje, i ca. 2 minutter på hver side.

  • Hardkok egg, skrell og del i to.

  • Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i terninger. 

  • Skjær avokadokjøttet i biter.

  • Vask salat og skjær den i lange strimler.

  • Bland tomat, avokado og salat forsiktig sammen.

  • Legg over egg, aspargesbønner, sorte oliven og revet parmesanost.

Server salaten med nystekt kveite på toppen, med rundstykker ved siden av.