Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Prøv en ny smaksopplevelse, og la gjestene velge blant tre spennende sauser til sashimien. Kråkebollerogn, røkt laks og melon gjør disse sausene til en eksotisk hit på neste sushifest.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 400 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein

Kråkebollesaus

  • 100 g g kråkebollerogn kråkebollerogn
  • 2 ts ts mirin mirin
  • 0,5 ts ts soyasaus, lys soyasaus, lys
  • koriander, frisk koriander, frisk
  • pepper, hvit pepper, hvit

Saus av røkt laks

  • 50 g g røkt laks røkt laks
  • 2 ts ts løk løk
  • 0,5 chili, rød chili, rød
  • olivenolje olivenolje

Melonsaus

  • 200 g g melon, bitter melon, bitter
  • 30 g g ingefær, frisk ingefær, frisk
  • 1 stk stk lime lime
  • olivenolje, med chili olivenolje, med chili
  • salt salt
  • sukker sukker
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær først et jevnt stykke av kveitefileten, og skjær i 2-3 mm tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot marmoreringen i fiskekjøttet. 

Kråkebollesaus

  • Bland kråkebollerogn, mirin og soyasaus godt sammen.

  • Smak til med finhakket koriander og hvit pepper.

  • Avkjøl før servering.

Saus av røkt laks

  • Finhakk røkt laks, løk og chili, og bland sammen.

  • Smak til med salt, pepper og olivenolje.

  • Avkjøl før servering.

Melonsaus

  • Skjær melon i små biter og riv ingefær.

  • Riv skallet og press saften av lime.

  • Mos sammen ingrediensene til melonsausen. 

  • Smak til med olivenolje med chili, salt og sukker.

  • Avkjøl før servering.

Server kveitesashimi med de tre sausene.