Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Escabeche er en måte å sursylte sjømat og grønnsaker på. I denne oppskriften sylter vi kveite, og resultatet blir en spennende forrett eller innslag på et tapasbord.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein

Lake

  • 1 dl dl vann vann
  • 1,5 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1,5 dl dl hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1,5 dl dl olivenolje olivenolje
  • 4 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 1 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 1 ts ts spisskummen, hel spisskummen, hel
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 ts ts salt salt

Aïoli

  • 100 g g majones majones
  • 0,5 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 10 stilk stilk safran safran
  • 1 stk stk potet potet
  • sitronsaft sitronsaft
  • salt og pepper salt og pepper
  • 20 skiver skive baguette baguette
  • olivenolje olivenolje

Tilbehør

  • havsalt havsalt
  • olivenolje olivenolje

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.

  • Dryss rikelig med havsalt på kveitefileten. La den trekke i ca. 20 minutter før du skyller den i kaldt vann og tørker den lett med tørkepapir.

  • Fjern skinn og bein, og del kveitefileten i små, jevnstore biter.

  • Smør en ildfast form med olivenolje og legg i kveitebitene med litt mellomrom i mellom hver bit.

Lake

  • Skjær gulrot, chili, løk og hvitløk i tynne skiver.

  • Ha alle ingrediensene til laken i en kasserolle og kok opp.

  • Hell den kokende laken over kveitebitene og sett formen til avkjøling. Kveitebitene er klar når de er blitt kalde.

Aïoli

  • Kok potet og mos den, bland med majones, finhakket hvitløk og safran.

  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Tilbehør

  • Skjær baguette i tynne skiver. Drypp med litt olivenolje og stek dem i stekeovnen i ca. 8 minutter.

  • Avkjøl på tørkepapir.

Legg litt aïoli på en baguetteskive, legg over en kveitebit, litt løk, gulrot og chili.