Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Wok og sjømat er en god kombinasjon. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g kveitefilet, uten skinn og bein kveitefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 2 ss ss koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 dl dl soyasaus soyasaus
  • 2 ss ss sesamfrø sesamfrø
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk løk løk
  • 4 stilk stilk selleri selleri
  • 100 g g rettich rettich
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 150 g g spinat spinat
  • 100 g g bønnespirer bønnespirer
  • 2 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 4 ss ss persille, frisk persille, frisk
  • maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • soyasaus soyasaus
  • salt og pepper salt og pepper

Tilbehør

  • jasminris jasminris
  • soyasaus soyasaus
  • sweet chilisaus sweet chilisaus

Framgangsmåte

  • Skjær kveiten i terninger.

  • Bland salt og vann, og la kveitebitene ligge i saltlaken i ca. 10 minutter.

  • Ta ut kveiteterningene, skyll dem og tørk godt med tørkepapir.

  • Finhakk chili og koriander, og bland sammen med soyasaus og sesamfrø. 

  • La kveiteterningene ligge i marinaden i 2-3 timer, og hell av marinaden.

  • Strimle løk, stangselleri, rettich og gulrot.

  • Stek kveiten i olje i varm wokpanne i ca. 2 minutter, ta den ut og hold den varm.

  • Fres løk, selleri og rettich i ca. 30 sekunder i wokpannen.

  • Tilsett gulrot, spinat og bønnespirer, og stek raskt i 1-2 minutter.

  • Ha i fiskekraft, kok opp og jevn eventuelt med litt maisennajevner.

  • Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.

  • Legg fisken tilbake i stekepannen.

Server med jasminris, soyasaus og sweet chilisaus.