Asiainspirert laks

Denne asiainspirerte lakseretten er en spennende middagsrett til hele familien. Stekt ris med paprika gir opprskriften det lille ekstra. Enkel og rask til hverdagen.
Vanskelighetsgrad
Enkelt
Antall porsjoner
Ingredienser
- 600 g laksefilet, med skinn
- 1 stk chili, rød
- 1 fedd hvitløk
- 2 ts fiskesaus
- 1 ss sesamolje
- 1 ss honning
- olje
Tilbehør
- 4 dl ris
- 0,5 stk paprika, gul
- 0,5 stk paprika, rød
- 0,5 stk paprika, grønn
- olje
Framgangsmåte
Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med fish sauce, sesamolje og honning.
Pensle blandingen over kjøttsiden av laksefileten og del laksen i serveringsstykker.
Stek laksestykkene i olje med skinnsiden ned i ca. 5 minutter, snu laksen og stek den 1 minutt på den andre siden.
Tilbehør
Kok ris som anvist på pakken og skjær paprika i terninger.
Surr ris og paprika i olje til paprikaen begynner å bli myk.
Server stekt laks på en seng av stekt ris og paprika.