Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne asiainspirerte lakseretten er en spennende middagsrett til hele familien. Stekt ris med paprika gir opprskriften det lille ekstra. Enkel og rask til hverdagen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ts ts fiskesaus fiskesaus
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • 1 ss ss honning honning
  • olje olje

Tilbehør

  • 4 dl dl ris ris
  • 0,5 stk stk paprika, gul paprika, gul
  • 0,5 stk stk paprika, rød paprika, rød
  • 0,5 stk stk paprika, grønn paprika, grønn
  • olje olje

Framgangsmåte

  • Finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med fish sauce, sesamolje og honning.

  • Pensle blandingen over kjøttsiden av laksefileten og del laksen i serveringsstykker. 

  • Stek laksestykkene i olje med skinnsiden ned i ca. 5 minutter, snu laksen og stek den 1 minutt på den andre siden.

Tilbehør

  • Kok ris som anvist på pakken og skjær paprika i terninger.

  • Surr ris og paprika i olje til paprikaen begynner å bli myk.

Server stekt laks på en seng av stekt ris og paprika.