Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Hel bakt laks trenger ikke å være tidkrevende. Denne oppskriften er både god og enkel, og servert med potet- og grønnsaksalat blir det litt av et festmåltid.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 1 ss ss salt salt
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje

Sennepsvinaigrette

  • 2 ss ss dijonsennep dijonsennep
  • 2 ss ss eddik eddik
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • 1 ts ts salt salt
  • pepper pepper

Potet- og grønnsaksalat

  • 0,5 stk stk blomkål blomkål
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 100 g g sukkererter sukkererter
  • 400 g g potet potet
  • 4 stk stk vårløk vårløk

Framgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 °C. 

  • Dryss salt og sukker på laksefileten, og la den ligge i 15 minutter. 

  • Gni laksen inn med olivenolje, legg i en langpanne med skinnsiden ned og stek den i stekeovnen i ca. 12 minutter.

Potet- og grønnsaksalat

  • Del blomkål i buketter, og skjær gulrot i skiver.

  • Skjær sukkererter, potet og vårløk i to.

  • Kok grønnsakene møre i vann, og hell av kokevannet.

Sennepsvinaigrette

  • Pisk sammen alle ingrediensene til sennepsvinaigretten og smak til med pepper.

  • Vend grønnsakene inn i vinaigretten.

Server ovnsbakt laks med potet- og grønnsaksalaten ved siden av.