Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne fiskegryten for barn har en frisk, søt og syrlig smak som passer for godt for de minste. I tillegg er det en god kilde til jern, vitaminer og omega 3-fettsyrer.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 100 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 200 g g søtpotet søtpotet
  • 1 stk stk gulrot gulrot
  • 0,25 stk stk løk løk
  • 25 g g grønnkål grønnkål
  • 0,5 stk stk eple, gul eple, gul
  • 2 ts ts olivenolje olivenolje
  • 1 ss ss dill dill
  • 1 stk stk eggeplomme eggeplomme

Framgangsmåte

  • Skjær laks i biter og sjekk for bein.

  • Skjær søtpotet, gulrot og løk i biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.

  • Fjern stilken fra grønnkål, skrell eple, og skjær i biter. Ha i kasserollen etter 10 minutters koketid.

  • Tilsett laks de siste 3-4 minuttene og la trekke. 

  • Hell kokevannet i en skål, og tilsett olivenolje, dill og eggeplomme i kasserollen.

  • Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens. 

Denne fiskegryten passer for barn fra 6 måneder og opp.

Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.