Barnas fiskegryte med laks og grønnkål

Denne fiskegryten for barn har en frisk, søt og syrlig smak som passer for godt for de minste. I tillegg er det en god kilde til jern, vitaminer og omega 3-fettsyrer.
Ingredienser
- 100 g laksefilet, uten skinn og bein
- 200 g søtpotet
- 1 stk gulrot
- 0,25 stk løk
- 25 g grønnkål
- 0,5 stk eple, gul
- 2 ts olivenolje
- 1 ss dill
- 1 stk eggeplomme
Framgangsmåte
Skjær laks i biter og sjekk for bein.
Skjær søtpotet, gulrot og løk i biter, og kok møre i usaltet vann under lokk i ca. 15 minutter.
Fjern stilken fra grønnkål, skrell eple, og skjær i biter. Ha i kasserollen etter 10 minutters koketid.
Tilsett laks de siste 3-4 minuttene og la trekke.
Hell kokevannet i en skål, og tilsett olivenolje, dill og eggeplomme i kasserollen.
Spe på med litt av kokevannet og mos med en gaffel eller stavmikser til ønsket konsistens.
Denne fiskegryten passer for barn fra 6 måneder og opp.
Tips: Barnematen kan fint fryses ned i porsjoner slik at det er enkelt å varme opp igjen.