Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gravlaks er en selvfølge på koldtbordet i julen, og det er enklere å lage enn du tror. Prøv denne varianten der laksen er gravet i akevitt.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 1 dl dl akevitt akevitt
  • pepper, hvit pepper, hvit
  • 1 dl dl dill, frisk dill, frisk

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Grovhakk dill, og bland sammen sukker, salt og pepper.

  • Gni først laksen godt inn i blandingen og så inn i akevitt.

  • Dekk til med plastfolie og la laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.