Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En burger er noe barna liker og som er lett å lage. Du kan lage den akkurat som du vil med de grønnsakene og den dressingen du ønsker. I denne oppskriften er laks hovedingrediensen.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss ss olje olje
  • 1 ss ss smør smør
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 4 ss ss lettrømme lettrømme
  • 3 ss ss ketchup ketchup
  • 2 ss ss løk løk
  • 1 ts ts paprikapulver paprikapulver
  • 2 ss ss gressløk, frisk gressløk, frisk

Tilbehør

  • 4 stk stk burgerbrød burgerbrød
  • 4 skiver skive tomat tomat
  • 8 skiver skive agurk agurk
  • 4 blad blad salat salat
  • 4 skiver skive løk løk

Framgangsmåte

  • Skjær laks i skiver, ca. 2 cm tykke, og tørk godt med tørkepapir.

  • Dryss salt og pepper over lakseskivene.

  • Varm olje og smør i en stekepanne og legg laksen i stekepannen straks smøret er brunt.

  • Ha i laksen og la ligge i ro i 1 minutt, snu den forsiktig og la den steke 1 minutt på den andre siden.

Dressing

  • Bland lettrømme, ketchup, finhakket løk og paprikapulver sammen.

  • Rør inn finhakket gressløk.  

Tilbehør

  • Legg laks i burgerbrød sammen med tomat, agurk, salat og løk. 

Server lakseburger med dressing på toppen.

Tips: Prøv gjerne å ha ost, pesto, ruccolasalat eller en skje med sweet chilisaus i burgeren.