Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Gravlaks er en klassiker som hører til selskap og koldtbord. Denne gravlaksen er laget med einebær, rosmarin og timian. Enkelt og godt. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 10 stk stk einebær einebær
  • 2 ss ss gin gin
  • 3 ss ss timian, frisk timian, frisk
  • 2 kvister kvist rosmarin, frisk rosmarin, frisk

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann, tørk godt og skjær bort synlig fett og hinner.

  • Støt einebær i en morter, og finhakk rosmarin og timian.

  • Bland einebær, rosmarin, timian, gin, salt og sukker.

  • Gni blandingen godt inn i laksen og dekk til med plastfolie.

  • La laksen stå romtemperert til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, ca. 30 minutter. 

  • Legg lett press på laksen og la den stå i kjøleskapet i minst 1 døgn.

Gravet laks som man lager selv er holdbar i kjøleskap inntil 7 dager. Kan også fryses.