Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften på fiskegryte er smakfull og lett å lage. Den vil falle i smak hos både store og små, og trenger bare brød som tilbehør.

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 stk stk sjalottløk sjalottløk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 4 stk stk potet potet
  • 2 stk stk gulrot gulrot
  • 4 stk stk vårløk vårløk
  • 0,5 stk stk brokkoli brokkoli
  • 2 ss ss margarin, flytende margarin, flytende
  • 10 dl dl vann vann
  • 2 terning terning fiskebuljong fiskebuljong
  • 2 dl dl matfløte matfløte
  • 1 ts ts maisennajevner, lys maisennajevner, lys
  • 0,5 ts ts salt salt
  • 0,25 ts ts pepper pepper
  • 1 kvister kvist persille, frisk persille, frisk

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 3 cm store biter.

  • Vask, rens og finhakk sjalottløk og hvitløk.

  • Vask, rens og skjær potet, gulrot og vårløk i biter, ca. 1 cm store.

  • Vask, rens og del brokkoli i små buketter.

  • Surr løk og hvitløk i flytende margarin i en gryte til løken er myk.

  • Tilsett potet, gulrot, vårløk og brokkoli.

  • Tilsett vann og fiskebuljong.

  • Kok til grønnsakene er så vidt møre.

  • Tilsett matfløte og maisennajevner, og kok opp.

  • Smak til med salt og pepper.

  • Ha laksebitene i gryten og la dem trekke til de er kokt, ca. 5 minutter.

  • Finhakk persille og dryss over før servering.

Server gryten med brød ved siden av.