Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Å lage fiskepinner er enklere enn man tror. Alt du trenger å gjøre er å skjære opp fisken, dyppe i mel, egg og sesamfrø, og steke i stekepannen. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 500 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 3 ss ss hvetemel hvetemel
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ts ts pepper pepper
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 ss ss vann vann
  • 1 dl dl sesamfrø sesamfrø
  • 3 ss ss ost, revet ost, revet
  • olje olje

Kålsalat

  • 500 g g spisskål spisskål
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 ts ts salt salt
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 1 knivsodd knivsodd kajennepepper kajennepepper
  • 1 ss ss sitronsaft sitronsaft

Tilbehør

  • byggris byggris

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i ca. 10 cm store stykker, skjær deretter stykkene i 2-3 cm brede strimler.

  • Bland mel, salt og pepper på en tallerken.

  • Pisk egg og vann lett sammen.

  • Bland sammen sesamfrø og ost på en tallerken.

  • Vend laksestrimlene i melblandingen, deretter i det pisket egg og til slutt i sesamfrø- og osteblandingen.

  • La de ligge litt på tørt underlag så paneringen fester seg.

  • Varm olje i stekepannen og stek fiskepinnene pent gylne på alle sider, ca. 4 minutter til sammen.

Kålsalat

  • Skjær kålen i tynne strimler.

  • Rør sammen resten av ingrediensene til dressingen, og smak den til så den blir friskt syrlig. Bland kål og dressing.

Server nystekte fiskepinner med kålsalat og byggris.