Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

En smaksrik fiskesuppe basert på skalldyr og fisk. Suppen passer godt når du skal servere noe ekstra godt, enten det er til familien eller når du skal ha venner på besøk. 

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 100 g g reker, uten skall reker, uten skall
  • 200 g g blåskjell blåskjell
  • 2 l l vann vann
  • 2 ss ss salt salt
  • 4 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik

Suppe

  • 5 dl dl fiskekraft fiskekraft
  • 2 dl dl hvitvin hvitvin
  • 1 stk stk løk løk
  • 2 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 2 ss ss smør smør
  • 1 stk stk laurbærblad laurbærblad
  • 3 dl dl kremfløte kremfløte
  • 50 g g smør smør
  • salt og pepper salt og pepper
  • sitronsaft sitronsaft

Grønnsaker

  • 400 g g potet potet
  • 0,5 stk stk hodekål hodekål
  • 4 stk stk gulrot gulrot

Tilbehør

  • brød brød

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i store terninger. 

  • Ha vann, salt og eddik i en kasserolle, kok opp og legg i laksen.

  • Kok opp, dra kasserollen til side og la fisken trekke til den er kokt, ca. 5 minutter.

  • Kok blåskjellene i usaltet vann til skjellene åpner seg, og sil av kokekraften. 

Suppe

  • Surr finhakket løk og hvitløk i smør til løken er myk.

  • Tilsett fiskekraft og kokekraften fra blåskjellene, hvitvin og laurbærblad. Kok dette ned i 5 minutter.

  • Hell i kremfløte og kok dette sammen til det tykner noe.

  • Del smøret i biter og pisk inn litt om gangen.

  • Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  • Sil suppen og kjør den sammen med en stavmikser. 

Grønnsaker

  • Skjær potet i terninger og kok dem lett møre.

  • Finsnitt kål, strimle gulrot og kok i vann i 2 minutter.

Fordel fisk, blåskjell, reker, poteter og grønnsaker i varme suppeskåler. Hell over suppen og server straks med brød ved siden av.

Tips: Bruk gjerne silt kokekraft fra blåskjellene for å få mer smak på suppen.