Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Futomaki er en tykk makirull med mange ingredienser. I denne oppskriften er den fylt med laks, mango og grønnsaker. Det er beregnet 3-4 biter til hver porsjon.

Vanskelighetsgrad Vanskelig
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 80 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 1 ts ts sukker sukker
  • 0,2 ts ts salt salt
  • 0,5 ss ss riseddik riseddik
  • 0,6 dl dl sushiris sushiris
  • 0,8 dl dl vann vann
  • 1 ss ss mango mango
  • 2 stk stk sukkererter sukkererter
  • 2 ss ss agurk agurk
  • 2 ss ss vårløk vårløk
  • 3 ss ss isbergsalat isbergsalat
  • 1 ss ss majones majones
  • 1 ark ark noritang noritang
  • chilisaus chilisaus
  • bambusmatte bambusmatte

Framgangsmåte

  • Bland sukker, salt og riseddik i en liten kasserolle, og kok forsiktig opp under omrøring. Når sukker og salt er oppløst, er rismarinaden ferdig.

  • Avkjøl marinaden før bruk.

  • Kok ris slik fremgangsmåten i oppskriften sushiris forklarer, eller følg anvisningen på pakken.

  • Ha risen over i en form, tilsett litt av marinaden og vend forsiktig inn. Risen må ikke bli for fuktig, prøv deg derfor frem med litt om gangen.

  • Avkjøl risen i romtemperatur.

  • Skjær laks, mango og grønnsaker i strimler på ca. 1 cm tykkelse.

  • Smak til majonesen med chilisaus etter eget ønske.

  • Bland vann med litt riseddik, og fukt hendene lett så risen ikke kleber.

  • Legg et noriark med den ruglete siden opp på bambusmatten, og fordel et lag ris utover arket. Unngå å legge ris langs den øverste kanten av noriarket, ca. 3 cm.

  • Fordel laks, mango, grønnsaker og litt chilimajones langs den nederste kanten av arket.

  • Rull makirullen nesten helt sammen ved hjelp av bambusmatten. Fukt så den øverste kanten med litt vann og rull helt over.

  • Skjær rullen i 12-16 biter.

Legg sushibitene på et fat og server.