Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er lett å grave laks og det finnes mange måter å gi den spennende smaker på. Prøv denne oppskriften der laksen får en sterk smak av chili.

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 1,5 kg kg laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 0,5 dl dl salt salt
  • 1 dl dl sukker sukker
  • 2 ss ss rosépepper rosépepper
  • 2 stk stk chili, rød chili, rød

Framgangsmåte

  • Skyll laksen i kaldt vann og tørk med tørkepapir.

  • Kontroller at laksefileten er uten bein.

  • Del chili i to, ta vekk frøene og finhakk. Mal chili og rosépepper i en morter til alt er godt most sammen.

  • Bland chili og rosépepper godt sammen med sukker og salt. Gni blandingen godt inn i laksefileten.

  • Dekk laksen med plastfolie og la den stå i romtemperatur til krydderblandingen begynner å smelte og trekke inn i laksen, maks 30 minutter.

  • Sett den så inn i kjøleskap og la den stå i minst et døgn.

Chiligravet laks er holdbar i kjøleskap i ca. 4 dager.