Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Dette er en annen måte å servere gravlaksen på, som en varm middagsvariant. Dette er en rett som passer til fest og her er hasselbackpotetene hasselbakte.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 60 g g salt salt
  • 40 g g sukker sukker

Hasselbakte poteter

  • 7 stk stk potet potet
  • 2 dl dl hasselnøtter hasselnøtter
  • 1 dl dl smør smør

Sennepssaus

  • 2 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 stk stk egg egg
  • 1 dl dl hvitvin, tørr hvitvin, tørr
  • 2 ts ts sitronsaft sitronsaft
  • 2 ts ts sennep sennep
  • 0,5 ts ts worcestershiresaus worcestershiresaus
  • salt salt
  • kajennepepper kajennepepper
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk

Topping

  • 1 ss ss eple, grønt eple, grønt
  • 1 stk stk reddik reddik
  • dill, frisk dill, frisk
  • 1 ss ss smør smør
  • 1 ss ss solsikkeolje solsikkeolje

Framgangsmåte

  • Bland sukker og salt, og fordel over laksen. La den ligge i 1 time.

  • Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med tørkepapir.

  • Skjær laksen i serveringsstykker og stek disse med skinnsiden ned i smør og solsikkeolje til fisken er ferdig.

Hasselbakte poteter

  • Sett stekeovnen på 175 °C.

  • Rist hasselnøtter i stekeovnen i 15 minutter, og gni dem i et kjøkkenklede for å fjerne skall.

  • Hakk dem i en foodprossesor eller med kniv.

  • Skjær potetene i 3 mm tykke skiver nesten igjennom.

  • Vend potetene først i smeltet smør, og deretter i hasselnøtter.

  • Stek potetene i stekeovnen på 155 °C i 20 minutter.

Sennepssaus

  • Pisk sammen alle ingrediensene til sausen unntatt finhakket dill.

  • Smak til med salt og kajennepepper. Rør inn dill når sausen er ferdig pisket.

Topping

  • Skjær eple i små terninger og reddik i tynne skiver.

Server laksen med hasselbakte poteter og sennepssaus, og topp laksen med eple, reddik og dill.