Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Grillet gravlaks er en delikatesse i seg selv, men om du lager en lun potetsalat og en frisk salat med alfalfaspirer ved siden av får du et fantastisk måltid. 

Vanskelighetsgrad Middels
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g gravlaks gravlaks
  • 400 g g cherrytomat cherrytomat
  • olje olje
  • grillfolie grillfolie

Potetsalat

  • 3 stk stk eggeplomme eggeplomme
  • 1 knivsodd knivsodd salt salt
  • 1 ts ts hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 dl dl olje olje
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss sennep sennep
  • 0,5 ts ts pepper, grovmalt pepper, grovmalt
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 1 kg kg mandelpotet mandelpotet

Salat

  • 200 g g aspargesbønner aspargesbønner
  • 8 stk stk reddik reddik
  • 1 dl dl alfalfaspirer alfalfaspirer
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær gravlaksen i serveringsstykker.

  • Pensle stykkene med olje og grill i ca. 1 minutt på hver side.

  • Legg cherrytomat i litt grillfolie og grill til de er lune.

Potetsalat

  • La eggeplomme bli romtemperert.

  • Bland med salt og hvitvinseddik, og spe forsiktig med olje mens du pisker kraftig hele tiden. Sausen skal bli like tykk som majones.

  • Bland inn sukker, sennep, pepper og finhakket dill.

  • Kok mandelpotetene, skrell dem og del i skiver.

  • Bland potetskivene med sausen mens de fortsatt er varme.

Salat

  • Kok aspargesbønner i vann i ca. 1 minutt og skyll dem så i kaldt vann.

  • Skjær reddik i tynne skiver og bland med aspargesbønner og alfalfaspirer.

  • Drypp over olivenolje, og dryss med salt og pepper.

Server grillet gravlaks med cherrytomater, potetsalat og salat ved siden av.