Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Når du legger grillet laks i pitabrød, gir du hele familien en ny favoritt til grillmiddagen, ikke minst de yngste. I pitabrødet fyller du også deilig salat med friske urter.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk pitabrød pitabrød
  • olje olje
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie
  • salt og pepper salt og pepper

Salat

  • 2 stk stk tomat tomat
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 1 stk stk agurk agurk
  • 4 stilk stilk persille, frisk persille, frisk
  • 3 stilk stilk dill, frisk dill, frisk
  • 1 fedd fedd hvitløk hvitløk
  • 0,5 stk stk isbergsalat isbergsalat
  • 2 ss ss rødvinseddik rødvinseddik
  • 4 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Yoghurtdressing

  • 3 stilk stilk dill, frisk dill, frisk
  • 2 dl dl gresk yoghurt gresk yoghurt
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laks i serveringsstykker, pensle med olje og dryss med salt og pepper.

  • Brett et stykke aluminiumsfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, til hvert laksestykke.

  • Pensle foliene med olje, legg på laksestykkene og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

  • Varm pitabrødene på grillen og del dem i to.

Salat

  • Skjær tomat i skiver og grovhakk rødløk.

  • Skrell agurk og skjær den i skiver.

  • Finhakk persille, dill og hvitløk, og strimle salat.

  • Bland tomat, rødløk, agurk, persille, dill, hvitløk og salat.

  • Rør sammen rødvinseddik og olivenolje, og smak til med salt og pepper. 

  • Vend dressingen inn i salaten.

Yoghurtdressing

  • Finhakk dill og bland med yoghurt.

  • Smak til med salt og pepper.

Server grillet laks i pitabrødet sammen med salat og yoghurtdressing.