Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Noen ganger kan det være tilbehøret som løfter retten. I denne oppskriften lager du agurksalaten og potetsalaten fra grunnen av og serverer den med grillet laks.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 700 g g laksefilet, med skinn laksefilet, med skinn
  • 2 stk stk sitroner sitron
  • 2 ss ss estragon estragon
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

agurksalat

  • 1 stk stk agurk agurk
  • 1 ss ss sukker sukker
  • 1 ss ss hvitvinseddik hvitvinseddik
  • 1 ss ss olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Potetsalat

  • 600 g g potet potet
  • 5 stk stk reddik reddik
  • 1 stk stk rødløk rødløk
  • 2 ss ss dill, frisk dill, frisk
  • 2 dl dl spinat spinat
  • 2 dl dl lettrømme lettrømme
  • 1 dl dl majones majones
  • 3 ss ss pepperrot pepperrot
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.

  • Ha saften av sitron og estragon over laksen.

  • Grill laksen med skinnsiden ned i ca. 4 minutter, snu den og grill i 2 minutter på den andre siden.

Agurksalat

  • Skjær agurk i tynne skiver.

  • Rør sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje.

  • Smak til med salt og pepper, og bland med agurkskivene.

Potetsalat

  • Kok potet møre i usaltet vann, avkjøl og skrell.

  • Del poteten i mindre biter, skjær reddik i skiver, rødløk i strimler og hakk dill.

  • Ha potet, reddik, rødløk, dill og spinat sammen i en bolle. 

  • Bland sammen lettrømme, majones og revet pepperrot, og smak til. 

  • Ha sausen i bollen med grønnsakene og bland godt sammen.

Server grillet laks med agurksalat og potetsalat ved siden av.