Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Laks passer både med søt ananas og sterk chili. Her er begge deler med, i oppskriften på grillet laks med ananassalsa. En frisk og sommerlig rett. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 800 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 1 stk stk sitroner sitron
  • salt og pepper salt og pepper

Salsa

  • 0,5 stk stk ananas ananas
  • 2 stk stk vårløk vårløk
  • 1 stk stk chili, rød chili, rød
  • 1 dl dl koriander, frisk koriander, frisk
  • 1 ss ss sesamolje sesamolje
  • 2 ss ss olivenolje olivenolje
  • 2 ss ss sesamfrø sesamfrø

Tilbehør

  • couscous couscous
  • salt salt

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i serveringsstykker. 

  • Tørk stykkene med tørkepapir og pensle med olivenolje.

  • Riv skallet av sitron og dryss over laksen sammen med salt. Press samtidig sitronsaft som du tar vare på til salsaen.

  • Legg laksestykkene på smurt grillfolie, og grill dem i ca. 5 minutter.

Salsa

  • Skjær ananas i små biter og vårløk i tynne ringer, og finhakk chili og koriander.

  • Bland ananas, vårløk, chili og koriander i en skål, og ha sitronsaft, sesamolje og olivenolje over.

  • Rør salsaen godt sammen og smak eventuelt til med litt salt. 

Server laksen med ristede sesamfrø drysset over, med ananassalsa og couscous.