Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Det er ingenting i veien for å grille seg et lekkert smørbrød med laks. Det gjør du med denne enkle oppskriften, som du kan avansere med å lage tapenaden selv.

Vanskelighetsgrad Middels
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 4 stk stk artisjokk artisjokk
  • 0,5 stk stk sitroner sitron
  • 4 skiver skive landbrød, grovt landbrød, grovt
  • 50 g g tapenade tapenade
  • 100 g g ruccolasalat ruccolasalat
  • olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper
  • aluminiumsfolie aluminiumsfolie

Framgangsmåte

  • Skjær laks på skrå av fileten i skiver ca. 1 cm.

  • Pensle lakseskivene med olivenolje, dryss over salt og legg dem på et stykke smurt aluminiumsfolie.

  • Plukk bladene av artisjokken og rens bort trådene omkring bunnen. 

  • Skjær artisjokkbunnen i skiver og legg i vann sammen med sitron i skiver.

  • Drypp litt olivenolje på brødskivene, grill dem til de får en sprø overflate og avkjøl dem litt.  

  • Ta artisjokkskivene opp av vannet, tørk dem og pensle dem med olivenolje. 

  • Grill dem gylne og dryss over litt salt og pepper.

  • Grill lakseskivene på den ene siden i 2 minutter.

  • Smør brødskivene med tapenade og legg lakseskivene og artiksjokkskiver over.

Server med ruccolasalat på toppen.