Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Denne oppskriften har tilbehøret i fokus. Frisk blåbærmarinert byggris, dressing og salat passer utmerket til grillet laks. 

Vanskelighetsgrad Enkelt
Vurdering:
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • salt og pepper salt og pepper
  • olje olje
  • grillfolie grillfolie

Byggris

  • 1,5 dl dl byggris byggris
  • 2 dl dl blåbær blåbær
  • 1 stk stk vårløk vårløk
  • 2 ss ss bringebæreddik bringebæreddik
  • 1 dl dl olivenolje olivenolje
  • salt og pepper salt og pepper

Dressing

  • 1 dl dl persille, frisk persille, frisk
  • 1 dl dl crème fraîche, lett crème fraîche, lett
  • 0,5 ts ts bringebæreddik bringebæreddik
  • sukker sukker

Tilbehør

  • 200 g g salat, blandet salat, blandet

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i porsjonsstykker og dryss med salt og pepper.

  • Legg laksen på et stykke smurt grillfolie og grill den i ca. 2 minutter på hver side.

Byggris

  • Kok byggris etter anvisning på pakken og avkjøl den.

  • Knus halvparten av blåbærene og finhakk vårløk.

  • Bland knuste blåbær og bringebæreddik i en bolle og pisk inn olivenoljen litt om gangen.

  • Tilsett byggris, hele blåbær og vårløk, og smak til med salt og pepper.

Dressing

  • Finhakk persille og rør sammen med crème fraîche og bringebæreddik.

  • Smak til med litt sukker om nødvendig.

Server grillet laks med byggris, dressing og frisk salat ved siden av.

Tips: Byggris kan fint byttes ut med middagsbygg. Om du ikke har friske blåbær kan du bruke fryste.