Grillet laks med blåmuggost

En av laksens beste egenskaper er at den passer sammen med mange forskjellige smaker. Prøv oppskriften på grillet laks med blåmuggost, servert med en saus av sherry og dill.
Ingredienser
- 700 g laksefilet, uten skinn og bein
- 4 skive brød
- 3 ss persille, frisk
- 40 g blåmuggost
- 1 ss smør
- 0,5 ts pepper, hvit
Saus
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 4 dl sherry, tørr
- 1 dl crème fraîche
- 4 ss dill, frisk
- sukker
Salat
- 50 g bønner, grønne
- 2 stk reddik
- 10 stk gresskarkjerner
- 4 dl salat, blandet
Tilbehør
- potet
Framgangsmåte
Skjær av skorpene av brødskivene og smuldre brødet.
Finhakk persille.
Bland sammen smuldret brød, finhakket persille, blåmuggost, smør og pepper til en jevn masse.
Smør blandingen tynt utover et bakepapir og legg den i fryseren til den stivner. Det tar ca. 10 minutter.
Skjær laks i serveringsstykker og skjær det fryste blåmuggostflaket i biter.
Grill laksestykkene på den ene siden i ca. 3 minutter.
Snu dem, legg et blåmuggostflak på hvert stykke, og grill dem videre i ca. 3 minutter.
Saus
Kok grønnsaksbuljong og sherry inn til væsken halveres.
Avkjøl og tilsett crème fraîce og finhakket dill.
Smak til med litt sukker om nødvendig.
Salat
Kok bønnene såvidt møre og hell av kokevannet.
Skjær reddik i tynne skiver og bland med bønnene, salaten og gresskarkjernene.
Server grillet laks med saus, salat og kokte poteter ved siden av.
Tips: Om du ikke har tilgang til fryser kan blåmuggostblandingen bare smøres rett på laksestykkene.