Bruk Ctrl og + eller Ctrl og - for å justere tekststørrelsen

Søte fennikelfrø setter en deilig, spiss smak på laksen før den blir grillet. Fetaost og crème fraîche runder det hele av i denne oppskriften. Perfekt smakskombinasjon!

Vanskelighetsgrad Enkelt
Antall porsjoner

Ingredienser

  • 600 g g laksefilet, uten skinn og bein laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ss ss fennikelfrø fennikelfrø
  • 1 ss ss salt, grovt salt, grovt
  • 10 stk stk oliven, sort oliven, sort
  • olje olje

Dressing

  • 300 g g fetaost fetaost
  • 0,5 dl dl crème fraîche crème fraîche
  • salt og pepper salt og pepper

Framgangsmåte

  • Skjær laks i terninger på ca. 5 cm.

  • Rist fennikelfrø i tørr stekepanne til de er gylne, og knus dem i en morter sammen med saltet.

  • Rull laksestykkene i krydderblandingen.

  • Pensle laksestykkene med olje og grill dem i ca. 30 sekunder på hver side. Legg dem så til side og la dem hvile.

  • Ha oliven i mikrobølgeovnen til de er helt tørre og smuldre til smuler.

Dressing

  • Smuldre fetaost og bland den med crème fraîche. 

  • Smak til med salt og pepper.

Server laksen med fetadressingen og dryss med olivensmulene.